Leuke spelletjes met ballonnen

Leuke spelletjes met ballonnen

Vang de ballon
Eén kind heeft een ballon en gooit hem in de lucht. Tegelijkertijd roept hij de naam van een ander. Deze persoon moet de ballon vangen voordat hij de grond raakt. Vangt hij de bal op tijd, dan mag hij voor iemand anders weer opgooien. Lukt het niet, dan is de eerste weer de ‘opgooier’. Je kunt het ook andersom spelen. Dan blijft de ‘opgooier’ aan de beurt als de ballon wel wordt gevangen.

Ballonnenrace
De kinderen moeten een parcours afleggen met een ballon tussen de knieën. Valt de ballon, dan moet er opnieuw worden gestart.

Ballonbommen
De kinderen staan in een kring. Op de grond is een cirkel getekend, waar de kinderen niet binnen mogen komen. In het midden ligt een doel; dit kan een rondje van papier zijn. Alle kinderen blazen hun ballon op (niet dichtknopen). Op een teken laten zij deze ballon los, richting het doel. Welke ballon komt het dichtst bij het doel neer?

Ballonnen darts (voor de oudere kinderen)
Hang een opgeblazen ballon op. Om de beurt mogen de kids met drie dartpijlen proberen om de ballon te laten knallen. U kunt de ballonnen vullen met confetti, of als u het buiten doet, met water.