Knutselen met als thema herfst

Knutselen met als thema herfst

Herfsttafel maken.

Zet een tafel klaar en verzamel met de kinderen alles wat met de herfst heeft te maken. Laat ze zelf spulletjes van thuis meenemen of ga er lekker samen op uit om bijvoorbeeld bladeren, eikels, kastanjes etc. te zoeken. Leg alle spulletjes samen op de tafel en gebruik deze dan weer voor je knutselactiviteiten of maak zelf nog andere knutsels die erbij gezet worden. Uiteindelijk krijg je dan een hele mooie kleurrijke tafel die door de kinderen zelf gemaakt is.

Knutseltips met bladeren:

Herfstuiltjes maken.

Knip van gekleurd papier het lijfje, de ogen en de snavel en van de gevonden bladeren maak je dan de vleugels pootjes en oortjes zoals op de afbeelding. Super leuk om te zien en makkelijk om te maken!

Egeltjes en eikels om te smullen.

Schil het smalle gedeelte van een peer tot ongeveer de helft. Maak de stekels van prikkertjes en druiven en steek deze in de schil van de peer. Maak ogen van rozijntjes en je egel is klaar.

De eikels maak je van mini stroopwafeltjes en mini chocolade zoenen. Gebruik hiervoor stevige prikkers om door de stroopwafel en chocolade zoen te kunnen steken.

Smakelijk eten!!

Versierde kerstpotjes met verlichting.  

Zorg dat de buitenkant van de potjes goed schoon en ontvet is anders hecht de lijm niet. Smeer de pot in met lijm en plak hierop de bladeren. Maak geen dikke laag van de bladeren anders zal er bijna geen licht meer doorheen komen. Laat dit goed drogen, en versier daarna je herfstpotje met lint. Doe er een waxinelichtje in en je hebt een prachtig verlicht herfstpotje.