Hoe vier jij Valentijnsdag met de kinderen?

Hoe vier jij Valentijnsdag met de kinderen?

Als je een kind naar ‘de liefde’ vraagt beginnen de meesten te giechelen, boe te roepen of slaan hun handen voor de ogen. Verliefd zijn is raar, het andere geslacht is stom en kusjes zijn vies. Behalve die van papa en mama dan. Vanaf een jaar of 12 beginnen de meeste kinderen pas te snappen wat liefde voor een leeftijdsgenootje betekent. Meisjes kunnen dit vaak eerder dan jongens. Maar hoe betrek je  kinderen bij Valentijnsdag, ook al snappen ze er niks van?

  1. Laat het romantiekgehalte niet te hoog oplopen. Kinderen snappen het niet en houden er niet van. Kaarsjes op de ontbijttafel moeten vooral leuk zijn en niet teveel met romantiek te maken hebben.
  2. Geef kinderen mee dat Valentijnsdag een dag is waarop je extra lief tegen iedereen doet, dus niet perse alleen voor de liefde van je leven. Trek het onderwerp breder!
  3. Betrek het kind bij Valentijnsdag door hem of haar ook wat te laten voorbereiden. Maak een mooie tekening voor de ouder/gastouder of bak een taart voor een vriendje. Zo krijgen de kids een leuk gevoel bij de dag en kijken ze uit naar volgend jaar.
  4. Een brunch is het ideale moment om een mooi Valentijnsmoment samen te beleven. Bak samen valentijnstaarten en pannenkoeken. Versier de tafel en maak er samen wat moois van. Gezelligheid staat voorop!

HAPPY VALENTINE DAY