Anti verveeltips en slecht weer activiteiten

Anti verveeltips en slecht weer activiteiten

Binnen of buiten kamperen

Heb je de kinderen een avondje kamperen in de achtertuin beloofd, maar is het slecht weer? Waarom zou je dit niet gewoon naar binnen verplaatsen? Laat je kinderen binnen een tent bouwen, geef ze wat lekkere hapjes, limonade en een vakantie doe-boek en ze zijn uren zoet. Om het nog wat echter te maken, kun je (samen met de kinderen) een sterrenhemel en een kampvuur knutselen van knutselkarton. De sterrenhemel kun je natuurlijk ook goed maken van glow-in-the-dark sterren!
Tip: Ook een picknick kun je binnen doen. Schuif alles in de woonkamer aan de kant, leg een picknickkleed neer en ga in de woonkamer picknicken. Voor een extra zomers gevoel kun je een vaasje met zomerbloemen neerzetten.

Jam maken

Haal allerlei soorten zomers fruit bij de (super)markt en ga met de kinderen jam maken. Fruit geeft een zomers gevoel en het maken van jam is een leuke bezigheid voor een aantal uren. Eerst moet het fruit gewassen en gesneden worden en daarna moet het ingekookt worden en in een potje gedaan worden. De kinderen kunnen hierna ook het labeltje zelf leuk versieren, zodat zij hun eigen pot met jam hebben.

Indoor speeltuin

In Nederland heb je veel indoor speeltuinen, waar de kinderen zich voor een kleine prijs de hele dag kunnen vermaken, terwijl jij in het restaurantje een koffie drinkt. De kinderen zullen zo druk bezig zijn met spelen, dat ze het slechte weer al gauw vergeten.

Experimentjes doen

Tegen de verveling zijn er ook duizenden dingen die gewoon thuis gedaan kunnen worden. Leuke experimentjes die én leuk én leerzaam zijn. Bloemen kleuren, gummiberen laten groeien of punaises laten zinken. De website Proefjes.nl biedt diverse leuke oefeningen die makkelijk thuis uitgevoerd kunnen worden!

Uitstapjes met de kinderen

Met de auto is Nederland van oost naar west in minder dan drie uur te doorkruisen, dus aan de afstanden hoeft het niet te liggen. Met de trein reizen is voor kinderen natuurlijk een veel grotere beleving. De NS biedt ook nog eens Railrunner kaartjes om kinderen mee op stap te nemen. In de zomer en herfst zijn er de toerkaarten waarmee je goedkoper met de trein kunt rondreizen in Nederland. Op spoordeelwinkel vindt je vele leuke en aantrekkelijk geprijsde uitstapjes met de trein door heel Nederland. Natuurlijk kun je ook een verkenningstocht door je eigen stad maken. Stap op de fiets en bezoek je eigen stad eens als een toerist. Zie buurten die je nooit eerder hebt bezocht en geniet van natuur in jouw omgeving die je nog niet kende!