Activiteiten voor Halloween – de pompoenlampion –

Activiteiten voor Halloween – de pompoenlampion –

Het is weer bijna Halloween. Samen met de kinderen kun je allerlei activiteiten doen met als thema Halloween. Hieronder een voorbeeld. Meer voorbeelden vind je op onze website.

Pompoenlampion

Benodigdheden.

-Pompoen, het liefst een grote
-Mesje
-Zwarte stift
-Lepel
-Waxinelichtje

1.Snijdt met een mes de bovenkant van de pompoen. Hierbij is het belangrijk dat je van je afsnijdt. Mocht je uitschieten dan gaat het mes van je af.

2.Ga verder met de losgesneden bovenkant. Haal de pitjes en het vruchtvlees met een lepel van het deksel af.

3.Schep ook al het vruchtvlees en pitjes uit de pompoen zelf, maar let erop dat de zijkanten ongeveer 1-2 cm dik blijven voor de stevigheid van de pompoen.

4.Teken een gezicht of andere vorm op de pompoen met de stift. Maak van te voren even een schets op papier voordat je op de pompoen gaat tekenen.

5.Snijdt het gezicht uit, probeer zo glad mogelijk te snijden dus niet hakken. Als je hiermee klaar bent, kun je het uitgesneden stuk voorzichtig uit de pompoen drukken.

6.Maak een aantal gaten in de deksel om de pompoen te ventileren. De warmte kan zo goed afstromen en dit geeft ook nog een leuk effect als je de verlichting in de pompoen aanhebt.

7.Spoel de pompoen goed schoon met water en een beetje azijn. Als je de pompoen een beetje insmeert met plantaardige olie blijft hij langer mooi en intact. Laat het goed drogen!

Je pompoen is nu klaar voor gebruik en als de kinderen het leuk vinden kunnen ze hem nog verder versieren.